Bedwantsen verdelgd in resort: in kamer ernaast stierf Brits echtpaar

Elise de RooijDe 69-jarige John en en 63-jarige Susan Cooper, beiden kerngezond, genoten in augustus 2018 met familie en vrienden van hun vakantie in een luxe resort in de badplaats Hurghada. 

Kleindochter niet lekker

Maar het ging mis in de nacht van 19 op 20 augustus. Ze waren die avond gaan slapen. Eén van hun kleinkinderen, de 12-jarige Molly, sliep ook in dezelfde kamer, in een eenpersoonsbed. Rond 1.00 uur ‘s nachts wekte zij haar opa om te vertellen dat ze zich niet lekker voelde.

Opa John Cooper belde Molly’s moeder, die op een andere verdieping verbleef, om te vertellen dat hij Molly naar haar toe ging brengen. Daarna sliepen John en zijn vrouw Susan weer verder.

De volgende ochtend verscheen het stel niet aan het ontbijt. Hun dochter ging poolshoogte nemen en trof de twee doodziek aan op de kamer.  

Uit een rechtszaak die momenteel gaande is over de dood van het paar, blijkt dat John Cooper op de hoek van het bed zat en zei: “Het gaat echt niet met mij.” Zijn vrouw Susan had overgegeven ‘en lag kreunend’ in bed.

Insecticide

Volgens BBC News werden er twee artsen bij gehaald, maar het stel ging snel verder achteruit. John zakte in elkaar en stierf. Susan werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze enkele uren kwam te overlijden. 

Uit een onderzoeksrapport blijkt nu dat het echtpaar niet aan koolmonoxidevergiftiging is overleden, en ook niet aan voedselvergiftiging. De insecticide met de naam Lambda, dat wordt gebruikt om bedwantsen te verdelgen, is hen vermoedelijk fataal geworden.

De dag ervoor, rond lunchtijd, was de hotelkamer náást de Coopers behandeld met het middel. Die kamer was afgesloten en dichtgeplakt met tape, maar deelde ook een deur met de kamer van John en Susan. Die deur zat op slot, maar toch is de damp volgens de lijkschouwer hun kamer binnengekomen. 

Tijdens de rechtszaak kwam ook een vrachtwagenchauffeur uit Duitsland aan het woord die de kamer met bedwantsen had geboekt destijds. “Bij binnenkomst merkte ik meteen een vreemde geur op, zoals die van schimmel of vocht. Er zaten veel bedwantsen in het bed en eronder.”

Bestrijdingsmiddel

De man kreeg een andere kamer toegewezen. In de rechtszaak werd hij als getuige opgevoerd, omdat hij drie mannen met een bus bestrijdingsmiddel aan het werk had gezien. Twee van hen droegen kleding van het hotel. Na vijf of tien minuten verlieten ze de kamer en plakten ze de deur af. “Ik zou niet zeggen dat het er erg professioneel uit zag.”

In een verklaring voor de rechtbank zegt de dochter van het overleden stel: “Tot op de dag van vandaag heeft onze familie moeite om te begrijpen wat er is gebeurd. Dit had nooit mogen gebeuren. De afgelopen jaren zijn voor ons allemaal de meest traumatische en emotionele periode van onze levens geweest.”

De rechtszaak wordt komende week voortgezet.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment