Basiri heeft het mentaal zwaar in Big Brother: ‘Ik heb het onderschat’

Elise de RooijBig Brother roept Basiri bij zich om even een-op-een te praten over hoe het gaat. “Ik heb ups and downs“, zegt Basiri. “Het is niet even makkelijk geweest deze week.” Basiri is jarig geweest in het huis en zijn familie heeft een vliegtuigje over laten vliegen om hem te feliciteren. Ze sturen ook een boodschap mee: ‘We miss you‘. “Dat heeft me wel een beetje geraakt”, bekent de bewoner van het eerste uur. “Het is niet makkelijk.” 

Basiri is normaal mentaal erg sterk, maar heeft het nu toch zwaar in het huis. “Ik heb het een beetje onderschat, denk ik”, zegt hij. “En ik heb nog niet mijn plaats gevonden in het huis en dat maakt het moeilijker. (…) Het fijn voelen en het thuisvoelen heb ik nog niet.” 

“Hoe langer ik hier zit en met de emoties die ik heb, word lol maken een stuk moeilijker”, gaat hij verder. Maar het is niet alleen kommer en kwel. “Ik geniet van elk moment. Vooral als ik een goed moment heb, geniet ik er zo hard van. Maar als ik mijn downs heb, is het ook zo extreem down. Dan denk ik: pfff…” 

Basiri, die in het dagelijks leven elke dag sport, heeft daar nu de kracht niet meer voor. “Mijn motivatie voor het sporten is weg. De discipline is er, maar de energie is er dan niet meer. Het is heftig.” Maar Basiri wil nog niet terug naar België. “We gaan nog niet opgeven”, besluit hij. 

Big Brother zie je elke werkdag om 20.30 uur bij RTL 5 en Videoland. Op zaterdag is de liveshow om 20.00 uur te zien bij RTL 5. Kun je helemaal geen genoeg krijgen van de bewoners? Volg ze dan 24/7 via de livestream bij Videoland.  Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment