Bakker Ed Jonker vond liefde voor bakken terug na faillissement familiebedrijf

Elise de Rooij



“Momentje hoor, ik moet nog even wat dingen afmaken”, bakker Ed Jonker is druk in de weer met meel en deeg. Grote koelkasten worden opengetrokken en deeg wordt gewogen. De geur van vers brood maakt meteen een huiselijke indruk. Op de vloer staan twee hulpbakkers deeg te rollen. 

In molen de Krijgsman van Erik Dudink staat bakker Ed Jonker inmiddels meer dan een jaar iedere ochtend met veel energie te zwoegen voor verse desembroden. Met Hollandse tarwe, die de molenaar zelf maakt. Een baan die hij met veel passie bestiert, maar waarvan hij nooit had verwacht dat hij het zou doen.

Meer tijd voor familie, sport en vrienden

Twee jaar geleden moest Ed noodgedwongen afscheid nemen van zeven filialen van familiebedrijf bakkerij Jonker. De bakker runde meerdere vestigingen in de regio Alkmaar, Schagen en Purmerend. De hoge kosten, de coronaperiode, een brand in de vestiging Schagen, de oorlog in Oekraïne: de problemen stapelden zich op en Ed kon het bedrijf niet meer redden. 

“Dat was een verdrietige periode”, blikt Ed terug. Daarom sloten alle vestigingen in december van 2022 definitief de deuren. Een maand die voor Ed normaal gesproken de drukste maand van het jaar zou zijn geweest. Ineens zat hij thuis. 



Website

Lees ook deze artikelen