AZ ziet kansen tegen ‘dynamisch en gedisciplineerd’ Aston Villa

Elise de RooijAZ-trainer Pascal Jansen weet wat zijn ploeg te doen staat voor de thuiswedstrijd tegen Aston Villa in de spannende Groep E van de Conference League. “We treffen uiteraard een heel goede tegenstander, maar wij gaan wel voor onze eigen kansen”, zei de coach een dag voor het duel in Alkmaar.

Na de 4-3-nederlaag bij Zrinjski Mostar en de 1-0-zege op Legia Warschau heeft AZ 3 punten, evenveel als de drie concurrenten. “Als je kijkt naar de poulefase, dan is het van belang dat we resultaat boeken”, beseft Jansen. “Daar ligt voor ons de prioriteit.”

Met Aston Villa treft AZ de nummer 5 van de Premier League. De ploeg wordt getraind door Unai Emery, die eerder onder meer eindverantwoordelijke was bij Sevilla, Paris Saint-Germain, Arsenal en Villarreal. “Je ziet dat zijn ploegen heel gedisciplineerd spelen als ze de bal niet hebben. Of je wel of niet een grote speler van naam bent. Veel vuil werk opknappen”, verklaarde Jansen.

De Nederlandse coach kent inmiddels de kwaliteiten van Aston Villa. “Er zit veel dynamiek in naar voren in balbezit en ze beheersen de counter extreem goed. Daar zijn ze meesters in. Ik heb Aston Villa afgelopen weekend nog live aan het werk gezien. Er zijn mogelijkheden om onze kansen te gaan pakken en te creëren. Ik hoop dat we daar donderdag toe in staat zijn”, aldus Jansen.

De wedstrijd tussen AZ en Aston Villa begint donderdag om 18.45 uur in Alkmaar.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment