Amerikaanse tiener zwaargewond door val in 9 meter diepe raketsilo

Elise de RooijDe tiener zou volgens het Sheriff’s Office van Arapahoe County, de betreffende county van de staat Colorado, rond 03.30 uur naar beneden zijn gevallen. Vervolgens moest hij nog uren wachten tot de hulpdiensten hem konden redden.

De jongen werd vervolgens door de hulpdiensten uit de silo bevrijd en met een helikopter naar een ziekenhuis in Denver gebracht. 

Verlaten militair complex

Samen met nog zeven anderen was de 18-jarige die nacht door een gat in het hek rondom de silo gekropen om toegang te krijgen tot het complex van tunnels dat zich onder de silo’s uitstrekt. Wel vaker zouden waaghalzen een poging doen om de beruchte, eindeloze, ondergrondse tunnels te bereiken, schrijft het Amerikaanse CBS News.

Het complex waar de silo zich bevindt was ooit een militair complex waar intercontinentale Titan-raketten werden opgesteld. Inmiddels staan de meerdere silo’s op het terrein al decennialang leeg. 

Naast de val van een van de tieners had deze excursie nog meer vervelende gevolgen voor de groep. 

Juridische gevolgen

Een van de tieners van 18 jaar kreeg een dagvaarding op beschuldiging van het betreden van verboden terrein. 

De gewonde 18-jarige hoort later of zijn ongeluk ook nog juridische gevolgen voor hem heeft. De rest van de groep was minderjarig en het is nog onduidelijk of zij eventueel worden vervolgd. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment