Alkmaars seksstraatje huilt om overleden Frans Snel: “Een grote muil, maar nog veel groter hart”

Elise de RooijNa jarenlang lief en leed met Frans te hebben gedeeld, als collega’s en vrienden, gaat Cor hem erg missen. “Frans was uniek. Goudeerlijk. Hij ging overal recht op af. Als je alleen zijn stem hoorde, dacht je dat het een kerel van twee meter was. Zo gedroeg hij zich ook. Hij was van niemand onder de indruk. Een grote muil, maar een nog veel groter hart.”

Eind december ging Frans na ruim 32 jaar met pensioen. Hij hoopte dat “opa nog een paar jaartjes zou meegaan”, vertelde hij destijds. “We hadden er zo op gehoopt”, reageert zijn dochter Druna. “Het was zijn wens nog een keer op familievakantie naar Bonaire te gaan. En hij wilde nog zo veel leuke dingen doen met zijn vrouw en kleindochters. We waren er nog niet aan toe elkaar los te laten, maar helaas loopt het anders.”

IJdel tot het einde

Frans lag de laatste paar weken in het ziekenhuis. “We zijn de hele tijd bij hem geweest en hebben lekker met hem ‘gepoedeld’, zoals hij dat zelf noemde”, deelt Druna. “Scheren en hem lekker insmeren met crème. Zijn wenkbrauwhaartjes bijwerken. Ondanks alles was hij nog steeds ijdel”, vertelt ze vertederd. 

“Even leek het erop dat het beter ging en dat hij ontslagen zou worden, maar dat werd steeds uitgesteld”, vervolgt ze. Uiteindelijk bleek er toch te veel zorg in de thuissituatie nodig te zijn, dus zou Frans enkele dagen later worden overgebracht naar een hospice. Toen ging hij ineens heel snel achteruit, zegt Druna.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment