Alerte vrouw ontmaskert jonge bankfraudeurs (14 en 15) bij Bergense geldautomaat

Elise de RooijDe alerte voorbijganger vertelde de politie hoe de jongens eruitzagen, dat ze vanaf de geldautomaat op het Plein waren weggereden op een fiets en in welke richting ze waren gereden.

Dankzij die nauwkeurige informatie trof de politie niet veel later aan de Waldeck Pyrmontlaan twee jongens aan die aan het signalement voldeden. Toen ze gefouilleerd werden, bleken ze een groot geldbedrag en een pinpas die niet op hun naam stond bij zich te hebben.

Pincode inspreken

De twee werden daarop aangehouden, waarop andere agenten naar het adres van eigenaresse van de pinpas reden. Die 78-jarige vrouw vertelde de politie dat ze eerder die avond een telefoontje van een bankmedewerker had gekregen die haar had medegedeeld dat er een verdachte transactie op haar rekening had plaatsgevonden. Ze moest haar pincode inspreken op een zogenaamde computer en kort daarna stond er een koerier voor de deur die haar pas kwam ophalen. 

De vrouw heeft aangifte gedaan, en de twee verdachten – een 14- en een 15-jarige jongen uit Alkmaar – zijn aangehouden. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment